Ankdammen är större än du tror!

0

Vi på Idagora gör anspråk på att kunna ge bäst överblick i den borgerliga idédebatten, oavsett om man bevakar ett specialområde eller om man vill få en snabb orientering i vad som skrivs för stunden. För mig har Idagora blivit den naturliga startpunkten varje morgon, och jag vill gärna dela med mig av några idéer om hur Idagora kan användas.

Idagoras förstasida visar alla ledarartiklar från liberala, centerpartistiska och moderata/konservativa ledarsidor. De nyaste artiklarna ligger först, och som besökare får du alltid en direkt uppfattning om vad som är på tapeten just nu.

Men alla artiklar hamnar också i ett sökbart arkiv som för närvarande rymmer drygt 12 000 artiklar. Dessutom kategoriseras de utifrån ämnesord, geografi och ideologi.

Under rubriken ämnen finns ett femtiotal politikområden att väja på – högt och lågt! Vill du bara läsa ledare som handlar om försvar, invandring eller hbtq hittar du sådana nyhetsflöden här.

Du kan också filtrera innehållet så att du till exempel bara får se artiklar om Ryssland som publicerats i konservativa tidningar i Småland under juli månad. (Alla dessa parametrar kan förstås bytas – vad skriver Norrlands liberala tidningar om Miljöpartiet i augusti osv?)

Idagora arbetar idag med närmare 60 ingående kanaler – det vill säga samtliga ”borgerliga” ledarsidor. Fler kanaler kommer att läggas till succesivt. Men det finns också flera utgående kanaler. Genom Facebook och Twitterkontot @IdagoraSE hittar du i första hand redaktionella urval av artiklar. Twitterkontot @IdagoraBOT twittrar ut samtliga ledare i realtid. Följ det om du vill få alla artiklar levererade direkt i ditt Twitterflöde! Sedan en vecka tillbaks finns vi också på LinkedIn. Du kan också prenumerera på våra nyhetsbrev.

Vår idé går ut på att visa upp bredden och kvaliteten i det opinionsbildande material som produceras runt om i landet varje dag. För den som använder Idagora dagligen blir det snabbt uppenbart att ankdammen är större än vad trogen läsare av storstadspressen kan få för sig. Det blir också uppenbart att det finns en stor spännvidd i vilka ämnen som diskuteras och vilka åsikter som bereds plats.

Hur använder du Idagora, och vilka funktioner skulle du önska för att göra din mediebevakning lättare? Vi arbetar kontinuerlig på nya idéer och funktioner, och hösten kommer att bjuda på en hel del nyheter. Men ju mer respons vi får, desto bättre lösningar kan vi utveckla!

Hör gärna av dig till henrik.sundbom@idagora.se!

/Henrik Sundbom, Redaktör och ansvarig utgivare

Kommentarer modereras inte och var och en är ansvarig för sina inlägg. Håll god ton!

Kommentarer

Kommentering är avstängd för den här artikeln

Ansvarig utgivare: Henrik Sundbom